over mijn architectuurfoto's
Mijn architectuurfoto's behoren meestal tot mijn vrije werk, d.w.z. dat er geen opdrachtgevers zijn en dat ikzelf mijn onderwerp kies. Dat houdt ook in dat het niet om documentaire fotografie gaat: ik probeer een foto te maken van wat ik zie, niet van wat er op een tekening van een architect zou kunnen staan. In de loop der jaren heb ik een passie ontwikkeld voor drie soorten architectuur:

moderne architectuur
In Parijs en omstreken en in Montpellier heb ik bijvoorbeeld veel gebouwen van Bofill, een postmoderne architect uit Barcelona, gefotografeerd. In de nabije toekomst zou ik graag in New York en Berlijn met eigentijdse architectuur aan het werk gaan.

Cisterciënzer abdijen
In de afgelopen jaren heb ik een groot aantal Cisterciënzer abdijen uit de 12e eeuw gefotografeerd. Waarom juist Cisterciënzer abdijen uit deze periode? De orde is begonnen in 1098 en heeft kort daarna een reeks kloosters gebouwd die van een ultieme schoonheid zijn. De ruimtes zijn sober, puur, door en door Romaans qua bouwstijl, en alle decoratie ontbreekt erin. De tweede foto hierboven - de abdijkerk van Le Thoronet (Pce) - is daar een voorbeeld van.

kathedralen
Tussen 1150 en 1270 komt in Noord-Frankrijk de Gotische kathedraal tot ontwikkeling. Daarin draait alles om licht en ruimte. Ik heb geprobeerd van de grote Noord-Franse kathedralen die aspecten in foto's te vangen. De derde foto hierboven is genomen in het zuidertransept van de kathedraal van Soissons.

tentoonstelling
De foto's worden regelmatig tentoongesteld (zie homepage). Het formaat is 40 x 50 en ze zijn ingelijst in een zwart passepartout en een zwarte of antracietkleurige lijst. Ze kosten e 325,- (incl. lijst en BTW).

terug